Kapcsolat:

8572 Bakonyszücs,
Petõfi u. 69. - 77.
bakonyszive@freemail.hu

+36 20 395 5901

Látnivalók

Milyen látványosságokat tekinthet meg?

Szervezzen erdei túrákat, nézzen körbe magaslatokról, járja körbe a Bakony természeti és építészeti nevezetességeit. Íme néhány közülük:

Teveli strand

Teveli strand

Ki gondolná, hogy strandorási lehetőség is van a Bakonyban? Pedig van. Túrázzon el tőlünk a Nagyteveli tóhoz, ahol nyáron népszerű strand üzemel.

Zsörk, szellemfalu

Zsörk, szellemfalu

Látogasson el a közeli elnéptelenedett községbe Zsökre. A falu omladozó homlokfalaival, elhagyott pincéivel és szédítő némaságával különleges élményt nyújt.

Gyilkos tó

Gyilkos tó

A Székelyföldi tóhoz hasonlóan itt is megtekintheti e páratlan természeti jelenséget, a gyilkos tavat. A körülötte burjánzó növényzettel igazán éles kontrasztot nyújt.

Gerence-völgy

Gerence-völgy

A Gerence-völgyi kirándulóerdő a Bakonybéli Erdészet kirándulóerdeinek gyűjtőneve. Tagja az egyik legszebb panorámát nyújtó Kőrishegyi kilátó.

Kőrishegyi kilátó

Kőrishegyi kilátó

Kőrishegy a Bakony legmagasabb hegye, 709m. Itt emelkedik ki a páratlan panorámát nyújtó szabadon látogatható kilátó.

Bencés templom és kolostor

Bencés templom és kolostor

A Bakonybélben, az országnak ezen a rendkívüli szépségű helyén 1018 óta élnek szerzetesek. Ideális turista célpont a Szent Mauríciusz Monostor.

Erdők háza

Erdők háza

Az egykori magtárba kialakított természetvédelmi és erdészeti gyűjtemény lenyűgöző látvány és programkínálattal várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Odvaskő barlang

Odvaskő barlang

Körülbelül 20 m hosszú barlang, ahol felmászhatunk a barlang feletti szinklákra is, ahonnan csodás panoráma tárul eléng az erdőkkel borított bakonyi hegyekre.

Borostyánkút

Borostyánkút

Forrásvízből duzzasztott tó, a partján egy kis kápolnával. A helyet szent helyként tisztelik, érinti a közép-európai Mária út is. Ideális piknikező hely.

Piéta

Piéta

Szoborcsoport, amely középen a megfeszített Jézust ábrázolja mellette Szűz Máriával. A kolostor meglátogatása után mindenképpen zarándokoljon el ide is.

Stációk

Stációk

Ha már ellátogatott a Borostyánkúthoz, ne hagyja ki a stációkat, amely nem csak a vallásos emberek közkedvelt gyalogútja, szellemisége mindenkit magával ragad.

Judit forrás

Judit forrás

Festői környezetben elhelyezkedő forrás, amely ma is épülő mésztufa gátsorán vize zuhatagokkal, vízesésekkel rohan a 40m mély Kerteskői-szurdok sziklái közé.